Marina (35): “Ik hield mezelf al jaren voor de gek. Waarom wist ik dit niet eerder?”

Marina kwam bij LekkerIK met de vraag of wij haar konden helpen met haar vermoeidheid. Tijdens het intakegesprek bleek dat zij bloed had laten afnemen bij de huisarts, maar er waren geen specifieke zaken aan het licht gekomen. Het logische advies van de huisarts was haar te zeggen dat zij wat rustiger aan moest doen met haar werk en privé leven en meer moest gaan sporten. Maar er bleef iets knagen aan Marina, waarop zij contact met ons had gezocht.

“Ik voelde me al lange tijd ontzettend moe. Ik lag vaak al om acht uur in mijn mandje, maar dat hielp me de volgende dag niet. Ik bleef me moe voelen. Nadat mijn bloedonderzoek bij de huisarts niets opleverde en ook zijn advies om het rustiger aan te doen niet werkte, voelde ik me steeds ongelukkiger. Ik wilde me gewoon weer lekker actief voelen.

Een vriend van mij vertelde me over LekkerIK. Hij had daar een bloedonderzoek (EMB bloedtest) laten doen en daar kwamen bij hem hele goede zaken en advies uit die hem verder hadden geholpen. Dat wilde ik ook. Tijdens de intake werd naast mijn bloedafname door een vingerprikje ook veel vragen gesteld. Ik merkte dat het plotselinge verlies van mijn moeder toen ik 21 was, toch nog niet zo een goed plekje had gekregen. Ik dacht van wel, maar had mezelf eigenlijk jarenlang voor de gek gehouden. Ik voelde wel degelijk nog veel te veel verdriet. Door mijn verdriet van toen, trok ik me daarna elke keer terug wanneer ik me verdrietig voelde. Ik verwerkte niets meer dat veroorzaakte stress en klachten in mijn lichaam. Waarom wist ik dat niet eerder.

EMB Bloedtest

Twee weken na de bloedafname bij LekkerIK had ik een nieuwe afspraak om de uitslag te bespreken. Er kwamen een aantal zaken naar voren. Eén daarvan was dat de werking van mijn schildklier in orde was, zoals ook bij de huisarts was getest. Maar door een stapje verder te testen bleken mijn schildklierhormonen dat niet te zijn. Juist deze hormonen zorgen voor de energiebalans in mijn lichaam. Door de stress van het overlijden van mijn moeder was dit geheel ontregeld geraakt.

Door met deze uitslag en het advies hoe mijn schildklier weer te verbeteren aan de slag te gaan, voelde ik me steeds minder vermoeid worden. Ook het praten met LekkerIK over het verlies van mijn moeder en de patronen die ik had ontwikkeld om mijn verdriet te verdringen i.p.v. te verwerken, hebben mij geholpen om alles echt een plekje te geven. Het hele proces ging met vallen en opstaan. Maar ik heb uiteindelijk echt mezelf gevonden en die was ik eigenlijk al jaren kwijt”.

Heb je ook last van vermoeidheidsklachten of wil je gewoon je gezondheid testen? Interesse in een EMB bloedtest? Vraag er naar tijdens een gratis kennismaking of plan meteen een intake gesprek om de test af te nemen. Het kan zoveel schelen! Zie hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *