Afvallen doe je met deze top 3 groenten.

Groenten zijn er in alle soorten en maten, maar LekkerIK heeft wel een voorkeur hoe de richtlijn van tenminste 200 gram groenten er op het bord uit kan zien. De ene groente is de andere niet. Wanneer je wilt afvallen, is de ene groente daarom slimmer om te eten dan de andere. Dat hebben wij natuurlijk ook verwerkt in onze LekkerIK voedingsprogramma’s.

Het blijft wel verstandig om met verschillende groentes af te wisselen daar in elke groente een specifieke combinatie van vitamines, mineralen en vezels zit.

sla

1. Sla

Wanneer je een bord vult met 200 gram sla dan kijk je meteen tegen een berg eten aan en dat is een enorm voordeel van groenten. Je kunt er heel veel van eten, veel meer dan de richtlijn van 200 gram daar het het ultieme “light” product voor je lichaam is. Je hersenen passen ook meteen een trucje toe met dat grote bord sla. Door het besef van een enorm bord vol, ben je ook langer verzadigd. Daardoor eet je daarna weer minder en dat is zeker fijn wanneer je naast gezonder leven ook gewicht kwijt wilt.

2. Broccoli

Met broccoli kan je alle kanten op; rauw, gekookt, gestampt….er zijn heel veel leuke recepten met broccoli. Het is niet alleen een veelzijdige groente. Hij bevat ook heel veel vezels en vezels zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Wanneer je diabetes type 2 hebt of insulineresistent bent, is broccoli daarom zeer geschikt. Maar ook wanneer je gewicht wilt verliezen, is het fijn wanneer je bloedsuikerspiegel niet gaat schommelen. Dat kan namelijk alleen maar gevoelens van honger veroorzaken en die wil je juist vermijden.

Popeye sterk

3. Spinazie

 De cartoons van Popeye the Sailorman waren vroeger een enorm succes. Een stripfiguur die wanneer hij spinazie at, enorm grote spierballen kreeg, heeft de spinazie consumptie gigantisch verhoogt. En dat is maar goed ook daar spinazie de topper is onder de groentes wat betreft de vetverbranding. De vetverbranding wordt door het eten van spinazie op gang gebracht. Wanneer je wat kilootjes kwijt wilt is het dus erg slim om lekker wat spinazie te eten.

Ken jij een leuk recept met sla, broccoli of spinazie? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *